Mauritius matkat | Tjäreborg (2023)

Rannat

Mauritiuksella on runsaasti erilaisia rantoja, joilla jokaisella on oma luonteensa sen mukaan, missä päin saarta asut.

Pohjois-Mauritiuksen rannat

Pohjoisessa on kauniita rantoja laguuneissa, joissa lämpötila on miellyttävä. Suosittuja rantoja ovat Péreybère ja Mont Choisy.

Rannat saaren eteläpuolella

Saaren eteläpuoli on melkeinpä pohjoisen vastakohta. Täällä on mahtavia kallioita, jotka levittäytyvät mereen saakka ja luovat voimakkaita aaltoja. Jos haluat uida täällä, suosittelemme Blue Bay -rantaa.

Mauritiuksen itärannikko

Itäisellä puolella on pitkiä, valkoisia ja kauniita hiekkarantoja. Täällä sijaitsee myös Belle Mare, joka on yksi saaren pisimmistä rannoista. Ile aux Cerfs on saari, joka sijaitsee laguunissa muutaman minuutin venematkan päässä rannikolta. Saarelle pääset järjestetyillä veneretkillä.

Mauritiuksen länsi- ja lounasrannikko

Lämpimän ja kuivan ilmaston ansiosta Mauritiuksen länsi- ja lounaisrannikko ovat suosittuja leijalautailusta, surffauksesta ja syvänmerenkalastuksesta pitävien keskuudessa.

Ruoka, juoma ja yöelämä

Maurituksen keittiö juontaa juurensa menneisyyteen. Täällä muiden maiden maut ja ruuat sekä Mauritiuksen omat mausteet ja perinteet sekoittuvat iloisesti keskenään. Mauritiuksella annokset ovat usein maukkaita ja mausteisia, mutta eivät kuitenkaan liian vahvoja.

Street Food

Ruoka, jota voit ostaa yksinkertaisemmista ruokakärryistä, rannoilla tai markkinoilla, ja jota nykyään kutsutaan katuruuaksi, on aivan omaa luokkaansa ja sillä on oma luonteensa. Tavallinen menu voi sisältää muun muassa intialaista currya, aasialaisia kevätrullia ja ranskalaisen keittiön vihanneksia, joten paikallinen keittiö on todellakin sekoitus itää ja länttä. Mango, ananas ja kookos ovat tavallisia makuja ja ainesosia katuruuassa. Tarjolla on myös hampurilaisia, joissa maistuvat ainutlaatuiset maut. Kokeile myös chilillä maustettuja kanapatonkeja.

Grilliruokia

Tietysti Mauritiuksella on saatavana myös paljon herkullisia kalaruokia, jotka valmistetaan saarikunnan ympäriltä pyydystetystä saaliista. Kala on tuoretta ja maukasta, ja se kypsennetään useimmiten grillissä. Myös lihaa grillataan paljon. Voit nauttia mehukkaita grilliruokia söitpä sitten hienon hotellin ravintolassa tai yksinkertaisessa ruokapaikassa rannalla.

Juomat Mauritiuksella

Mauritiuksella lomaillessasi sinun pitää ehdottomasti maistaa rommia. Paikallinen rommi on maustettu vaniljalla, kookoksella, appelsiinilla ja kahvilla. Kokeile rommia jossakin drinkissä tai grappana. Toinen suosittu juoma Mauritiuksella on tee. Täällä teessä on ehdottomasti käytettävä mausteena vaniljaa.

Yöelämä on keskittynyt hotelleihin, joissa on tarjolla viihdeohjelmaa ja joissakin hotelleissa myös tanssia muutamana iltana viikossa.

Ostokset

Jos pidät shoppailusta, Mauritiukselta löytyy varmasti lisää matkalaukkuun pakattavaa. Täältä voit ostaa vaatteita, kankaita, koruja, leluja ja matkamuistoja. Kannattaa varata aikaa ja kierrellä kaupoissa ja vaihtaa muutama sana myyjien kanssa. He kertovat mielellään omasta kulttuuristaan ja antavat hyviä vinkkejä.

Liikunta ja treeni

Mauritiuksella on paljon muutakin kuin rentoa rantaelämää. Aktiivista lomailua kaipaavalle tarjolla on snorklausta, sukellusta, purjehdusta, purjelautailua ja vesihiihtoa tai halutessasi voit myös vuokrata veneen miehistöineen.

Sukellus

Sertifioituja sukelluskeskuksia on useimmissa hotelleissa, joten halutessasi voit suorittaa sukelluskurssin.

Leijalautailu

Mauritius on erinomainen valinta vesiurheilun ystäville. Saari on maailmankuulu leijalautailijoiden keskuudessa, ja täällä viihtyvät niin ammattilaiset kuin lajin innokkaat harrastajatkin.

Vaellus

Mauritiuksella voit liikkua luonnossa, ja vaellusreittejä on useita. Hyvä vaihtoehto on osallistua järjestetylle vaellusretkelle.

Lähde tutustumaan koskemattomiin metsiin, kuten esimerkiksi Black River Gorgesin kansallispuistoon, Ebony Forestiin Chamarelissa tai Bras d'Eaun kansallispuistoon idässä. Täällä voit ihastella satoja kotoperäisiä puulajeja ja rauhoitettuja eläimiä, kuten mauritiuksenkyyhkyjä, paratiisimonarkeja ja erittäin harvinaisia tuulihaukkoja.

Jos olet kiinnostunut luonnosta ja vaelluksesta, kannattaa lähteä käymään La Vallée de Ferneyn luonnonsuojelualueella, joka sijaitsee Mahébourgin ulkopuolella. Mahébourgissa on 400 vuotta vanhaa aarniometsää.

Golf

Jos haluat pelata golfia lomallasi, Mauritiuksella on upeita ja hyvin hoidettuja golfkenttiä. Lue lisää golfista Mauritiuksella täältä.

Aktiviteetit ja nähtävyydet

(Video) Jännittää!! | MATKAVLOGI

Ile aux Cerfs

Tee retki tälle pienelle saarelle, jonka paratiisirannat ovat poikkeavan upeita.

Mauritius ei ole vain pelkkää aurinkoa ja rantaelämää, sillä täällä on paljon nähtävää ja koettavaa.

Seven Coloured Earth

Chamarelin kukkuloilla sijaitsee vaikuttava geologinen ilmiö - seitsemänvärinen maaperä, jossa pienellä alueella on seitsemän eriväristä hiekkaa. Alueella on kahviviljelmiä ja kahviloita, joissa tarjoillaan paikallisesti tuotettua kahvia. Jos haluat tutustua saareen lähemmin ja oppia lisää luonnosta, lähistöllä on luonnonsuojelualueita ja puistoja, kuten Ebony Forest ja Lavilleon.

The Rhumerie de Chamarel

Jos haluat tietää kuinka sokeriruoko muuttuu rommiksi, kannattaa käydä tässä pienessä rommitehtaassa, joka sijaitsee keskellä trooppista metsää. Näet jokaisen vaiheen aina sokeriruo'on jauhamisesta siihen saakka kunnes melassi tislauksen jälkeen muuttuu herkulliseksi rommiksi. Vierailun päätteeksi maistellaan erilaisia rommilajikkeita. Jos kaipaat jotain syötävää, alueella on myös ravintola.

Pamplemousse Garden

Pamplemousse Garden, Pamplemoussen kasvitieteellinen puutarha tai Sir Seewoosagur Ramgoolamin kasvitieteellinen puutarha perustettiin yli 300 vuotta sitten. Puutarhassa on poikkeuksellinen kasvisto ja lukematon määrä kotoperäisiä ja endeemisiä kasveja. Täällä asuuu myös peuroja, kilpikonnia ja eri lintulajeja. Vierailu puutarhassa on melkeinpä pakollinen kaikille luonnon ystäville. Voit kävellä ympäriinsä ja tutustua milenkiintoiseen puutarhaan kaikessa rauhassa. Voit nähdä kuuluisat lammet, joissa on jättimäisiä vesililjoja, ja jos olet onnekas, näet Talipot-puun kukkivan. Puu kukkii vain 30-80 vuoden välein.

Sugar World

L'Aventure du Sucre, entinen sokeritehdas, on nyt muutettu museoksi. Museossa voit osallistua mielenkiintoiselle ja opettavaiselle kierrokselle, jonka aiheena on lunnollisesti sokeriruoko. Kierros on hienosti suunniteltu ja tekstit, filmit ja muu pedagoginen materiaali vuorottelevat sopivasti. Kierros sopii niin aikuisille kuin lapsillekin.

Port Louis

Port Louisissa vanha ja uusi sekoittuvat keskenään ja peilaa moskeijoineen, kirkkoineen ja kiinalaisine pagodeineen paikallisväestöä.

Satamassa sijaitsee Cuadan Waterfront, moderni ostoskeskus, jossa on kauppoja, ravintoloita, elokuvateattereita ja Blue Penny Museum. Kaupungin markkinoilla muun muassa hedelmät, vihannekset ja neuleet ovat sulassa sovussa keskenään.

Fort Adelaidesta, jonka brittiläiset rakensivat 1800-luvun alkupuolella, avautuvat kauniit näkymät kaupungin ylle. Jos haluat oppia lisää Mauritiuksesta, suosittelemme tutustumaan Natural History Museum -museoon ja viereiseen Jardin de la Compagnien puutarhaan. Myös Vieux Conseil Street -kadulla sijaitseva valokuvamuseo on vierailemisen arvoinen.

Kulkuyhteydet

Mauritiuksella voi liikkua edullisesti taksilla.

Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tjäreborgilla ei ole henkilökuntaa Mauritiuksella, mutta voit soittaa meille ympäri vuorokauden, jos tarvitset apua.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Passi ja viisumi

Passin tulee olla voimassa matkan ajan. Suomen kansalaiset eivät tarvitse Mauritiukselle viisumia, jos matka kestää korkeintaan 90 päivää. Maahan saapuvalla täytyy olla matkalippu paluuta tai jatkoyhteyttä varten, vahvistettu hotellivaraus ja rahaa lomailuun vähintään 100 USD/päivä.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Mauritiuksen lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Mauritiuksen lähetystöstä/konsulaatista. Mauritiuksen suurlähetystö Ruotsissa, p. +46 8 796 95 92.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Mauritiuksen rupia (MUR). Ota mukaan euroja tai US-dollareita ja vaihda niitä perillä paikalliseksi valuutaksi. Useimmat kansainväliset luottokortit käyvät maksuvälineinä. Visalla ja MasterCardilla voi nostaa käteistä automaateista Port Louisissa, Flic en Flacissa ja Centre de Flaquessa. Hotelleissa käyvät luottokorteista yleisimmin Diners ja American Express.

Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesäaika: Suomen aika + 1 tunti. Talviaika: Suomen aika + 2 tuntia.

Sähkö

220 V, adapteri tarvitaan (brittiläinen standardi, kolmireikäinen malli).

Kieli

Englanti, ranska ja kreoli.

Lisätiedot

Vasemmanpuoleinen liikenne. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Esimerkiksi Pariisin kautta noin 16 tuntia

(Video) Mauritiuksen upeimmat hiekkarannat ja Le Morne Brabantin vuori. Sirpa Rydman Show 2017 ja 2018.

Näin matkustat tänne

Tjäreborgin kautta matkat Mauritiukselle reittilennoilla, voit matkustaa mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden.

Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Sää

 • tammikuu

29°23°

8

Aurinkotuntia/pv

27°

Veden lämpötila

11

Sateettomia päiviä

 • helmikuu

29°23°

7

Aurinkotuntia/pv

27°

Veden lämpötila

8

Sateettomia päiviä

 • maaliskuu

29°23°

7

Aurinkotuntia/pv

27°

Veden lämpötila

10

Sateettomia päiviä

 • huhtikuu

28°22°

6

(Video) Riku Rantalan matkavinkit Rodokselle - Rantala testaa: Dodekanesia!

Aurinkotuntia/pv

27°

Veden lämpötila

10

Sateettomia päiviä

 • toukokuu

27°20°

6

Aurinkotuntia/pv

25°

Veden lämpötila

14

Sateettomia päiviä

 • kesäkuu

25°18°

6

Aurinkotuntia/pv

24°

Veden lämpötila

14

Sateettomia päiviä

 • heinäkuu

24°18°

6

Aurinkotuntia/pv

23°

Veden lämpötila

14

Sateettomia päiviä

 • elokuu

24°18°

6

Aurinkotuntia/pv

22°

(Video) halvat lennot ja halpalennot

Veden lämpötila

13

Sateettomia päiviä

 • syyskuu

25°18°

6

Aurinkotuntia/pv

23°

Veden lämpötila

15

Sateettomia päiviä

 • lokakuu

26°19°

7

Aurinkotuntia/pv

23°

Veden lämpötila

16

Sateettomia päiviä

 • marraskuu

28°20°

8

Aurinkotuntia/pv

24°

Veden lämpötila

15

Sateettomia päiviä

 • joulukuu

29°22°

8

Aurinkotuntia/pv

25°

Veden lämpötila

13

Sateettomia päiviä

Videos

1. Scientists Discovered Something Morbidly Mysterious at The Bottom of The Indian Ocean
(WONDER WORLD)
2. Excavator Accident Sink Underwater Heavy Recovery Kobelco SK200 Extended
(MrZygy3)
3. Provisioning for Sailing an Ocean, [An Exact Sailboat Provisioning List] Patrick ChildressSailing#20
(Sailing Brick House - R Childress & M Hayward)
4. TUI For You – Unelmien kaukomatka | mainos 45 s
(TUI Suomi)
5. Serge Udalin - Xtra Virgin
(Radial by The Orchard)
6. Latest Cruise News March 24, 2021 #cruisenews #cruiseupdates #cruiseshipnews
(Get Cruise Ship Info And More)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated: 11/19/2022

Views: 6251

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.